Citronu kūka ar sukādēm un šokolādes-pistāciju glazūru

Es praktizēju divus radikāli pretējus veidus, kā atbrīvot negatīvo enerģiju- aiziet uz sporta zāli un, pilnībā atvienojoties no ārpasaules, nodoties vismaz stundu garam fiziskas piepūles procesam, vai arī izcept kūku. Vienkārši tāpat - bez iemesla un bez pamudinājuma no līdzcilvēkiem. Ar cepšanu un vārīšanu problēmu nav, ir citas. It kā iestājies jauns gads (lai jums visiem tas veiksmīgs, mīļie!), kad viss būtu jāuzsāk dubultā enerģiski, taču es ciešu no deficīta, ikreiz tuvojoties laptopam ar domu dalīties receptēs.
 
 
Pēdējā laikā cenšos akli nesekot svešām receptēm (lai gan dažreiz tas ir pat stingri ieteicams), izvēlos citu, radošāku taktiku - iztēlojoties 3 sastāvdaļas, kuras noteikti vēlos redzēt/sagaršot/sasmaržot gala produktā, būtu tā kūka, salāti vai pankūkas. Piemēram, sukādes, šokolāde (surprise, surprise!) un pistāciju rieksti. Tieši šajā sakarā atcerējos pasen no Chocolate Shavings nošpikotu citronkūku. Citrons? Labi, taču mazliet vienmuļi, un es iedomājos papildināt to ar sukādēm - kā punkts uz i - un uzreiz tādēļ sajutos mazliet ģeniāli. Pirmais priekšnoteikums jebkurā veidnē, formā un pannā tapušam cepumam - neviena kūka nedrīkst būt sausa, jo tad tā kļūst par parastu nebaudāmu mīklas ripuli. Risinājums - uzticēties ne tik daudz skaitļiem un sastāvdaļu proporcijām receptē (kaut arī, ja jūsu īpašumā nonākuši pavisam jauni, eleganti melni elektroniskie virtuves svariņi, tā vien gribas visu svērt un mērīt ar maniakālu precizitāti), kā savai intuīcijai vai loģikai (kam intuīcija nepiemīt). Kā arī rūpīgi sekot līdzi cepšanās temperatūrām un laikiem.