Bumbieru medus kūka

Parasti ir tā - jo mazāk darāmā un vairāk laika, jo mazāk jaudas un mazāk var padarīt. Un attiecīgi otrādi. Manējais NAV parasts gadījums. Tādēļ, ja kāds mani patiešām seko, gribētu no sirds atvainoties par manu manāmo mazaktivitāti virtuvē. Pašķidro ierakstu plūsmas iemesls ir katastrofāls laika trūkums. Pie reizes atvainojos arī par to, ka kūka galīgi nav pirmā svaiguma. Notikumi virtuvē par nožēlu laika ziņā ir ievērojami atvirzīti no notikumiem blogā.
Pāris nedēļas atpakaļ bez īpaša iemesla izcepu bumbieru kūku ar gadījuma bumbieriem. Pie nosacījuma, ka visas pārējās sastāvdaļas atradās manos kraukļa krājumos, kūka izmaksāja 26 SANTĪMUS un ne centa vairāk (Stokmanā laikam toreiz bija kaut kāda satriecoša bumbieru akcija, hehe). Bet dažas saujas miltu un pudele piena ledusskapī atrodas ikvienam sevi cienošam cilvēkam. Nopriecājos, ka esmu viens no tiem, jo pat tādiem veikalu monstriem, kā man, ir dienas, kad veikalus negribas redzēt pat ne drošā attālumā. Neatminos vairs, kā īsti kūka garšoja, zinu vien to, ka medus ir tās galvenā un neatņemamā sastāvdaļa, kas padara to sulīgu un īpaši našķīgu. Vērts izmēģināt.
Recepte:
pielāgota no Technicolor Kitchen

4 nelieli bumbieri
1/2 gl. medus
2 ēdamk. citronu sla
184g nesālīts sviests
2/3 gl. gaiši brūnais cukurs
225g milti
1/2 tējk. cepampulveris
1/4 tējk. kanēlis
1/4 tējk. svaigi malts muskatrieksts
1/3 gl. piens
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Sagatavo roboto kūku veidni, ietaukojot to ar sviestu. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un katru pusi sagriež vēl trijās daivās. Karsē bumbierus, medu un citronu sulu nelielā pannā aptuveni 5 minūtes. Kad bumbieri mīksti, tos izņem no šķidruma, šķidrumu saglabājot. Sviestu un cukuru sakuļ līdz tas vieglas un krēmīgas konsistences. Pakāpeniski pievieno olas un labi saķuļ.
Sviesta maisījumā iesijā miltus kopā ar cepampulveri, sāli, muskatriekstu un kanēli, kuļ kamēr sajaucas, tad iemaisa pienu. Liek mīklu veidnē, pa virsu izkārto bumbieru daiviņas. Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Kamēr kūka vēl karsta, ņem to ārā no veidnes un pārlej ar medu. Paniedz siltu nekavējoties.

20 comments:

  1. I’m not that much of a internet reader to be honest but
    your sites really nice, kee it up! I'll go ahead and bookmark youir site to come back down the road.
    Cheers

    Review my web-site :: portable air conditioner;
    http://cohat.ch/portablegenerator20132,

    AtbildētDzēst
  2. Interesanti, šādu bumbieru kūkas recepti vēl nebiju redzējusi. Jāatzīst, ka vizuāli ļoti interesanti izskatās! Noteikti izmēģināšu.

    AtbildētDzēst
  3. Izmēģināju, jāsaka - lieliska!!! Būs jācep vēl :)

    AtbildētDzēst
  4. Medus kūka ir mana mīļākā un te vēl bumbieri :)))

    AtbildētDzēst
  5. Sviesta maisījumā iesijā miltus kopā ar cepampulveri, sāli, muskatriekstu un kanēli, kuļ kamēr sajaucas, tad iemaisa pienu. Liek mīklu veidnē, pa virsu izkārto bumbieru daiviņas. Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Kamēr kūka vēl karsta, ņem to ārā no veidnes un pārlej ar medu. Paniedz siltu nekavējoties. sofa set cover price , king size velvet bed sheet ,

    AtbildētDzēst