Panna Cotta


Iepriekš vilcinājos ar želatīna lietošanu, jo tas man vienmēr licies kaprīzs flaberveidīgs veidojums, ar ko grūti tikt galā, bet, dzirdot to, cik neiespējami ir nošaut greizi ar panakotu, es ņēmos pievarēt šo itāļu deserta klasiku. Jāatzīst, ka naktī gan es pamodos un lavījos pie ledusskapja, lai pārliecinātos, ka tas tiešām ir tik muļķudrošs, cik runā. Un patiesi - panna cotta gandrīz tāda, kādu cerēju to ieraudzīt. Patiesībā, lai deserts būtu gatavs pasniegšanai, nav nepieciešams to dzesēt cauru nakti, pietiks ar 3-4 stundām ledusskapī. Pie pasniegšanas noderēs svaigas vai saldētas ogas, piemēram, upenes.
Recepte:
(8 porcijām)
1l saldā krējuma
100g cukurs
1 vaniļas pāksts
30g želatīns
6 ēdamk. auksta ūdens
Sagatavo 8 neliela izmēra trauciņus, piemēram, kafijas tasītes, ietauko tās ar neitrālu eļļu. Saldo krējumu lielā pannā uzsilda, pievienojot cukuru un maisot, kamēr cukurs izšķīdis. Noņem no plīts. Pārgriež vaniļas pāksti, izskrāpē sēklas un saber tās, kā arī pašu pāksti, krējuma masā, uzliek vāku un atstāj uz pusstundu ievilkties. Pēc tam pāksti izņem un krējumu uzsilda vēlreiz. Palielā bļodā ielej nedaudz ūdeni, kuram pievieno želatīnu, atstāj uz aptuveni 10 minūtēm. Pēc tam pārlej ar silto krējuma masu un maisa, kamēr želatīns pilnībā izkusis. Sapilda sagatavotajos trauciņos un liek atdzesēties ledusskapī. Pirms pasniegšanas, ar asu nazi atdalot panakotu no traukiem, izvieto tās uz šķīvjiem, pārlej ar ogu mērci.

1 komentārs: